• team
  • zwemmen
  • rennen
  • fietsen
  • zwemmen2
  • rennen2
  • fietsen2

Effe voorstellen November 2018

Naam: Tara de Koster
Leeftijd: 31
Woonplaats: Schimmert
Relatie: Ja
Kinderen: Nee

Stel jezelf eens voor en vertel eens iets over jezelf en wat je zoal doet in het dagelijks leven?
Hallo! Mijn naam is Tara, ik ben 31 jaar en woon samen met mijn partner in Schimmert. Ik werk bij de Universiteit Maastricht bij het Instituut voor Hart en Vaatziekten (CARIM) en ondersteun hier het bestuur, zowel inhoudelijk, als praktisch. Verder besteed ik mijn tijd grotendeels aan sporten, eten en Netflixen.

Waarom ben je met triatlon begonnen?
Hardlopen en (mooi-weer)fietsen doe ik al een aantal jaar en toen ik vorig jaar als supporter bij de Ironman in Luxemburg was begon het toch wel te kriebelen: dit is toch wel heel vet om eens te doen. Ik kon echter geen borstcrawltechniek en heb eind 2017 een 6-weken beginnerscursus gedaan en dit vond ik een leuke uitdaging. Vrijwel direct hierna zag ik het bericht van TCS om je aan te melden als aspirant lid in aanloop naar de Triatlon Stein. Dit leek me een goede stok achter de deur om te blijven zwemmen en ook daadwerkelijk mee te durven doen.Wanneer ben je met triatlon begonnen? En Heb je nog andere sporten Beoefend ?
Begin januari 2018 ben ik dus begonnen met de zwemtrainingen op zaterdag, maar de eerste traitlon was pas in juni. Naast de drie triatlon-onderdelen doe ik ook nog iets van krachttraining.

Sinds wanneer ben je lid van TC Stein?
Sinds januari ben ik aspirant lid en dit is zo goed bevallen dat ik na de triathlon Stein meteen lid geworden ben.

Hoe ben je bij TC Stein terecht gekomen?
Ik zag de oproep via Facebook een paar keer voorbij komen.

Triatlon is een individualistische sport, wat bindt je aan TC Stein?
De gezamenlijke zwemtrainingen vind ik superleuk en ik merk dat ik deze ook wel nodig heb. Voor hardlopen en fietsen ben ik vanuit mezelf wel gemotiveerd genoeg, maar bij zwemmen heb ik hier toch meer moeite mee. Vooral de techniektrainingen en de openwatertrainingen doe ik graag.

Wat is je favoriete training(svorm)/ onderdeel?
Hardlopen! Hoewel ik een lange rustige fietstocht op een mooie zomerdag met een lange pauze op het terras ook heerlijk vind. Maar of dat echt een training is dan..

Hoeveel uren train je gemiddeld per week ? En waar besteed je die uren meestal aan ?
Gemiddeld zo’n 8 uur per week. Ik ren tussen de 35-50 km per week en doe verder 1 a 2 keer aan krachttraining en 1 a 2 keer lig ik in het zwembad. Dit is het eerste jaar dat ik van plan ben in de winter regelmatig te fietsen.

Wat voor fiets heb je en doe je het onderhoud van je fiets zelf?
Een CANYON Endurace WMN AL Disc 7.0. Dit heb ik op moeten zoeken en ik doe mijn onderhoud dus ook niet zelf.Heb je naast de triatlon nog andere hobby’s?
Reizen, hiken, lezen.

Heb je nog doelen voor komend jaar of de komende jaren ?
M’n ‘grote’ doel voor volgend jaar is een halve triatlon. Verder wil ik graag sneller worden, in alles.

 

 © Tri Club Stein • Lid NTB  Secretariaat: Aan het Beekerkruis 17, 6191 LD BEEK   

Webdesign Pixels & Text