• team
  • zwemmen
  • rennen
  • fietsen
  • zwemmen2
  • rennen2
  • fietsen2

Doelstelling

Tri Club Stein heeft tot doel haar leden te ondersteunen bij het beoefenen van de Triathlon sport, door middel  van het aanbieden van trainingsfaciliteiten en middelen alsmede het in teamverband / collectief deelnemen aan wedstrijden.

Tri Club Stein is opgericht in Maart 1988 door een aantal actieve deelnemers van de "Halve Triathlon van Stein".

Tri Club Stein is lid van de Nederlandse Triathlon Bond (NTB) en heeft per 1 januari 2018: 96 leden waarvan 44 actieve triathleten.

Contributie

Lidmaatschapskosten / Contributie

 

Geboortejaar is bepalend voor contributie-inning. (bijv. wordt je in 2015, 21 jaar oud, dan betaal je over 2015 de senioren-contributie)

Bijkomende kosten:

Nederlandse Triathlon Bond
• Ieder lid vanaf de categorie Jeugd wordt bij de NTB aangemeld voor een basislidmaatschap. Kosten hiervoor zijn te bekijken op de website van de nederlandse triathlonbond. Ieder lid ontvangt van de NTB 8x per jaar het blad “Triathlon Sport”.

• Ieder lid heeft de mogelijkheid om als aanvulling op het basislidmaatschap van de NTB een aanvullende atletenlicentie aan te vragen. De additionele kosten hiervoor zijn te bekijken op de website van de nederlandse triathlonbond.


Clubkleding
• Normaliter wordt 1 x per twee jaar nieuwe clubkleding besteld. Deze kleding wordt gedeeltelijk bekostigd door onze sponsoren. Echter eeenieder die kleding besteld levert zelf ook een vooraf vastgestelde bijdrage. Afhankelijk van het pakket kan de eigen bijdrage verschillen. De eigen bijdrage wordt voorafgaand aan het bestelproces kenbaar gemaakt.
• Leden welke een tientje lidmaatschap, niet zwemmende lidmaatschap of een mini lidmaatschap hebben kunnen eveneens deelnemen aan het clubkleding project maar komen niet in aanmerking voor een gereduceerd tarief op basis van sponsorinkomsten. Zij voldoen dus de volledige aankoopwaarde van de kleding.

Hier kun je het Aanmeldingsformulier invullen (of printen en na invulling en ondertekening sturen naar Secretariaat T.V.S. • Dieterenstraat 8 te 6171 JK  Stein)

Trainingen

Trainingsfaciliteiten:

 Zwemtrainingen

• Dinsdag: 20:00-21:00 uur / Zwembad Steinerbos 

• Donderdag: 20:00-21:00 uur / Zwembad Steinerbos

• Zaterdag: 8:30-9:30 / Zwembad Steinerbos

Van Maandag 24 December 2018 tot en met Dinsdag 1 Januari 2019 is er geen zwemtraining

 

Open-water zwemtraining

• Alleen tijdens het zomerseizoen per mail/uitnodiging

 

Fietstrainingen

• Zondag: 09.00-11:00 uur / Maart t/m November, Vertrek nieuwe zwembad Steinerbos

          Elke laatste zondag van de maand start de fietstraining om 8:00 uur. Zie ook de mededelingen in de agenda en op onze facebookpagina.

• Zondag: 10:00-12:00 uur / December t/m Februari (max. 2 uur)

 

 

Gezamenlijke Loop(trainingen)

• Maandag: 20:00-21:00 uur / Rob Stassen Woninginrichting (Kruisstraat Stein) GEEN TRAINER

• Zaterdag: 09:30-10.30 uur / Steinerbos, na zwemtraining mgelijkheid tot gezamenlijk GEEN TRAINER.

 

 

Activiteiten

Gezamenlijke wedstrijd

• Ieder jaar wordt er door de leden van Tri Club Stein een wedstrijd gezamenlijk bezocht. Deze wedstrijd wordt aan het begin van het seizoen door het bestuur uitgekozen waarbij gekeken wordt naar laag drempeligheid. Kosten voor deze wedstrijd worden door de vereniging betaald.

Najaarsactiviteit

• Ieder jaar wordt er een najaarsactivitet georganiseerd. Dit is reeds meerdere malen een herfstloop met aansluitend een buffet geweest. Het bestuur zal iedereen tijdig informeren over de datum en aard van de najaarsactiviteit.

Clubkampioenschap

• Jaarlijks wordt een clubkampioenschap georganiseerd. Deelname aan dit clubkampioenschap is open voor alle leden met uitzondering van de tientje leden en de mini leden.

 

Voor 2018 zijn dit de volgende activiteiten:

24-02-2018: Gezamenlijke loop en lunch, start 10:00 na de zwemtraining

17-03-2018: 30-jarig jubileumfeest

06-05-2018: Gezamenlijke wedstrijd triathlon Aken

22-09-2018: Clubkampioenschappen

Najaar: lezing, nog nader te bepalen

Historie

Triathlon Vereniging Stein is opgericht op 1 maart 1988 te Stein door Bert Hanckmann (Technische Commissie), Thei Hanckmann (Penningmeester), Wil Cobben (Voorzitter) en Hans Hillen (Secretaris). Tevens werden Huub van Kan en Jack Claessen aan de Technische Commissie, toegevoegd.

De "Halve van Stein" (jaarlijkse triathlon) is de aanzet geweest voor oprichting van de vereniging, na 1 mislukte poging, werd de vereniging, na een Oprichtingsvergadering in Zaal Hermans aan de Havenstraat in Stein, bij meer dan 30 startleden, opgericht. De zwemuren werden van de Brandweer In Stein overgenomen, eerst alleen op dinsdag en donderdag van 19:00 tot 20:00 uur. Daarna werden 2 uur toegevoegd op zaterdag en zondag.

Al snel groeide het ledenaantal in de eerste jaren naar meer dan honderd leden van zuid- en midden Limburg waarna een ledenstop nodig was. Triathlon Vereniging Stein was in het begin van de 90-er jaren, de grootste triathlonvereniging van Limburg. Het ledenverloop stabiliseerde medio 90-er jaren tot gemiddeld 75 leden. Het verloop was echter groot maar werd ieder voorjaar weer aangevuld door nieuwe potentiele triathleten.


De vereniging naam jaarlijks deel aan  "de Halve van Stein", de halve van Bredene, Klein Vink en Schluchsee in Duitsland. Kwart triathlons van Waalwijk, Hank, Geel, Swalmen, Heerlen, Sittard en Roermond stonden ook ieder seizoen op het programma. Aan het einde van ieder seizoen, werden de clubkampioenen bepaald op de halve en de kwart triathlon, op basis van vooraf gekozen wedstrijden.
Cafe Zaal Hermans in Stein was toen de vaste gelegenheid voor huldigingen, recepties en feestavonden.

 

Vanaf maart 2018 is onze vereniging omgedoopt in Tri Club Stein.

TCS Logo website2018 200x166

Bestuur & Trainers

Bestuur:

Jean-Pierre Fraussen (Voorzitter)
E-mail:  

Monique van Rooijen (Penningmeester)
E-mail:

Diana Smeets(Secretaris)
E-mail:


Leden :

Jurgen Schroll (Technische Commissie)
E-mail:  

Bart Claessens (Technische Commissie)

Trainers Zwemmen :

Hans Hillen
Guido van Weert

 


 

 © Tri Club Stein • Lid NTB  Secretariaat: Dieterenstraat 8, 6171 JK  Stein   

Webdesign Pixels & Text